Så här ökar du dina följare på Instagram – Få fler följare

Hur man okar dina Instagram foljare 193959565

Hur du ökar dina Instagram följare

Att få fler följare på Instagram är en strävan som många individer och företag delar, oavsett om målet är att stärka sitt varumärke, nå ut till en bredare publik eller stärka sin digitala närvaro.

Det är en utmaning som kräver taktik, tålamod och engagemang. En viktig fakta att ha i åtanke är att en stor följarskara inte bara berikar din status på plattformen utan även öppnar upp dörrar för samarbeten och affärsmöjligheter.

I den här artikeln kommer vi att utforska effektiva strategier och bästa praxis för att locka fler Instagram-följare på ett organiskt sätt. Från användningen av hashtags till vikten av att vara konsekvent i ditt innehåll, vi täcker allt du behöver för att uppnå Instagram framgång.

Fortsätt läsa för att lära dig hur du kan transformera ditt Instagram-konto idag. Upplev tillväxten du förtjänar!

Sammanfattning

 • Använd rätt hashtags för att nå ut till rätt publik och öka din synlighet.
 • Skapa engagerande innehåll som tilltalar din inriktning, inklusive swipe-inlägg och delbart material.
 • Var konsekvent med dina inlägg och använd Instagrams nya funktioner för att hålla följarna intresserade.
 • Samarbeta med influencers och kör giveaways för att locka följare.
 • Interagera aktivt med dina följare och använd analyser för att förbättra dina strategier.

Användning av korrekta Instagram hashtags

En grupp vänner poserar framför stadssiluetten i en välordnad och färgglad bild.

Hashtags är viktiga för att nå rätt människor på Instagram. De hjälper till att öka synligheten för dina inlägg och locka följare.

 • Använd populära hashtags som är relaterade till ditt innehåll. Detta gör det lättare för intresserade att hitta dig.
 • Kolla vad konkurrenterna använder. Lär dig från dem och välj taggar som fungerar bra i din bransch.
 • Skapa unika för ditt varumärke eller kampanjer. Det uppmuntrar människor att dela och interagera.
 • Blanda allmänna och nischade hashtags. Det ger en balans mellan räckvidd och relevans.
 • Följ hashtag – trender inom din nisch. Håll dig uppdaterad med vad som är aktuellt.
 • Undvik överanvändning. För många kan se spammigt ut och minska engagemanget.
 • Anpassa dina hashtags för olika typer av inlägg. Variationen kan nå olika grupper och intressen.

Användning av rätt filter på Instagram

En grupp stiliga vänner njuter av en livlig utomhusbrunch i staden.

Välj filter på Instagram som passar ditt innehåll. Rätt filter kan göra dina bilder mer tilltalande och hjälpa till att skapa en enhetlig stil på ditt konto. Tänk på vilken känsla du vill förmedla.

Vill du ha en ljus och luftig känsla? Använd då filter som lyfter fram ljusa toner. För en mörkare och mer dramatisk effekt, välj filter som förstärker skuggor och kontraster.

Använd filter som lockar din målgrupp. Om du har ett matkonto kanske varma och inbjudande filter är bäst. Ett modekonto kan ha nytta av skarpa och klara filter för att visa detaljer.

Testa olika filter och se vilka som får bäst respons från dina följare. Med rätt filter kommer din Instagram-profil inte bara att se bättre ut, utan också dra till sig följare som älskar ditt unika uttryck.

Nästa steg är att ta reda på hur du kan vinna över konkurrenternas följare.

Vinn över dina konkurrenters följare på Instagram

En grupp influencers samarbetar för en fotosession med högkvalitativt innehåll.

Att locka till sig konkurrenternas följare kan vara en smart väg att gå. Här är några steg du kan ta för att göra det på ett effektivt sätt.

 • Studera konkurrenternas profiler noggrant. Kolla vilket innehåll som engagerar deras följare mest.
 • Interagera med dessa användare genom att gilla och kommentera deras inlägg.
 • Skapa bättre innehåll än dina konkurrenter. Använd högkvalitativa bilder och spännande texter.
 • Posta när konkurrenternas följare är mest aktiva. Använd verktyg för att analysera bästa tider.
 • Erbjud unika erbjudanden som lockar konkurrenternas följare till din profil.
 • Samarbeta med influencers i samma nisch för att visa upp ditt varumärke.
 • Dela värdefull information som inte finns hos konkurrenterna. Detta skapar ett mervärde för följarna.
 • Visa upp kundrecensioner och framgångsberättelser som bygger upp ditt varumärkes trovärdighet.
 • Håll koll på de senaste trenderna i din bransch och anpassa ditt innehåll efter dem.

Användning av geotaggar på Instagram för lokal synlighet

En grupp vänner njuter av en lokal utomhusevenemang omgiven av stadsmärken.

Efter att ha vunnit över dina konkurrenters följare, kan du öka din lokal synlighet genom användning av geotaggar på Instagram. Genom att lägga till geografiska taggar till dina inlägg kan du nå ut till potentiella följare i specifika områden.

Detta kan hjälpa dig att skapa en mer lokal publik och engagera följare som är intresserade av verksamheter eller händelser i din geografiska närhet. Att använda geotaggar kan också öka ditt engagemang och skapa en starkare koppling med din lokala community.

Genom att göra detta kan du öka din synlighet och attrahera en mer engagerad publik i ditt geografiska område, vilket kan leda till ökade följare och potentiella samarbeten med lokala företag och organisationer.

Geotaggar ger en möjlighet att visa upp din närvaro på olika platser och visa din koppling till det lokala samhället, vilket kan bygga förtroende hos dina befintliga och potentiella följare.

Organisera dina berättelser i höjdpunkter

En kvinna organiserar sina Instagram-höjdpunkter med olika ansikten, frisyrer och kläder.

För att organisera dina berättelser i höjdpunkter, skapa kategorier för att göra det lättare för följare att hitta specifikt innehåll. Använd höjdpunkter för att visa upp dina bästa inlägg och skapa en sammanhängande berättelse.

Genom att organisera innehållet kan du engagera följarna och visa upp din mångsidighet.

Att strukturera dina berättelser i höjdpunkter hjälper följare att snabbt få en överblick av ditt Instagram-konto. Använd relevanta hashtags och ge tydliga namn till dina höjdpunkter för att guida följarna till det innehåll de är intresserade av.

Genom detta kan du skapa en mer engagerande och användarvänlig upplevelse för dina följare. Nästa steg är att be om fler följare genom effektiva strategier som vi kommer diskutera i nästa avsnitt, ”7.

Be om fler följare”.

Be om fler följare

En influencer poserar med vänner i en livlig stad.

När du har organiserat dina berättelser i höjdpunkter, kan du öka din följarskara ytterligare genom att be om fler följare. Genom att aktivt bjuda in dina nuvarande följare att dela ditt konto med sina vänner och bekanta kan du öka din synlighet och locka följare till ditt Instagram-konto.

Erbjud incitament för befintliga följare att sprida ordet om ditt konto genom att skapa speciella erbjudanden eller tävlingar för dem som lockar följare. Ta reda på vad som motiverar dina nuvarande följare och utnyttja detta för att bygga en starkare och mer engagerad följarskara samtidigt som du expanderar din räckvidd.

Hoppa på trender för att få fler följare

En grupp människor poserar med trendiga rekvisita i en modern stadsmiljö.

Genom att följa trender och anpassa ditt innehåll kan du öka din synlighet och locka fler följare.

 1. Håll dig uppdaterad: Genom att hålla koll på de senaste trenderna inom din bransch eller intresseområde, kan du skapa relevant och lockande innehåll som attraherar nya följare.
 2. Anpassa ditt innehåll: Genom att anpassa ditt innehåll till aktuella trender visar du att ditt konto är aktuellt och engagerande, vilket kan locka en större publik.
 3. Använd trendrelaterade hashtags: Att inkludera populära relaterade till trenderna i dina inlägg kan göra dem mer synliga för människor som söker efter just det temat.
 4. Var unik samtidigt som du följer trender: Genom att sätta din egen twist på trendinlägg visar du din kreativitet samtidigt som du drar nytta av den ökade exponeringen genom trenderna.
 5. Interagera med andra trendrelaterade konton: Genom att engagera dig med andra konton som också skapar innehåll baserat på samma trender kan du nå ut till deras följarskara och potentiellt locka fler följare till ditt konto.

Kör en giveaway för att locka Instagram-följare

En Instagram-influencer poserar med varumärkesprodukt i stadsmiljö.

När du har utnyttjat trenderna för att öka din följarskara är det dags att överväga att köra en giveaway. Genom att erbjuda något värdefullt i utbyte mot följare kan du skapa engagemang och locka nya människor till ditt konto. Här är några sätt du kan maximera chanserna att få fler Instagram-följare genom en giveaway:

 1. Tydliga instruktioner: Se till att deltagarna vet exakt vad de behöver göra för att delta i giveawayn, vilket vanligtvis innebär att de måste följa ditt konto, gilla inlägget och tagga vänner.
 2. Attraktivt pris: Erbjud något som verkligen lockar din målgrupp, såsom exklusivt innehåll, rabatter eller produkter som är kopplade till din nisch.
 3. Synlighet: Marknadsför giveawayn ordentligt genom alla dina kanaler – inte bara på Instagram – för att nå en bredare publik.
 4. Kontrollera reglerna: Se till att dina regler följer Instagrams riktlinjer för tävlingar och giveawayn är korrekt utförd juridiskt sett.
 5. Uppföljning: När giveawayn avslutas, se till att välja en vinnare omedelbart och kommunicera tydligt med dem om hur de kommer att erhålla sitt pris.
 6. Analysera resultatet: Utvärdera effekterna av din giveaway genom att titta på antal nya följare, engagemang och eventuella konverteringar efteråt.

Var konsekvent med dina Instagram-inlägg

En grupp vänner njuter av kaffe och skrattar tillsammans på en café.

Genom att vara konsekvent med dina Instagram-inlägg kan du hålla dina följare engagerade och locka nya. Regelbundna inlägg håller ditt konto synligt för följare och potentiella följare.

Genom att skapa en innehållskalender kan du planera och publicera inlägg jämnt under veckan för att hålla ditt konto aktivt och attraktivt. Detta kan hjälpa dig att behålla nuvarande följare samtidigt som du attraherar nya, vilket är avgörande för att öka din följarskara på Instagram.

Använda nya funktioner

En person live-streamar en quiz på Instagram med olika ansikten och stilar.

Använd Instagrams nya funktioner för att skapa varierat och engagerande innehåll. Utöva interaktion genom att använda frågesticker, quizfunktionen och livesändningar för att öka engagemang med dina följare.

Genom att utnyttja dessa nya verktyg kan du skapa en starkare anknytning till din följarskara och locka nya följare som uppskattar din kreativitet.

Se till att hålla dig uppdaterad med de senaste funktionerna på Instagram och dra nytta av dem för att maximera din närvaro och nå ut till en bredare publik. Använd dessa nya funktioner strategiskt för att hålla ditt innehåll dynamiskt och attraktivt, vilket kan bidra till ett ökat antal följare och en mer aktiv följarskara.

Nästa steg är att skapa innehåll som kan delas.

Skapa innehåll som kan delas

En grupp vänner njuter av en picknick i en färgstark park.

För att öka din följarskara på Instagram är det viktigt att skapa innehåll som är delbart och engagerande. Använd visuellt tilltalande bilder och videor som väcker intresse hos dina följare.

Genom att inkludera berättelser som är relevanta och inspirerande kan du öka chansen att ditt innehåll delas av dina följare, vilket i sin tur kan leda till en ökning av din följarskara på Instagram. Genom att införliva relevanta och inspirerande berättelser kan du öka möjligheten att ditt innehåll sprids av dina följare, vilket i sin tur kan resultera i en ökning av din Instagram-målgrupp. 

Kom ihåg att visa din personlighet och skapa en genuin koppling med dina följare genom ditt delbara innehåll. Genom att dela värdefulla och underhållande inlägg kan du locka fler följare till ditt Instagram-konto.

Att skapa delbart innehåll på Instagram är en effektiv strategi för att öka din synlighet och engagera din målgrupp. Genom att utnyttja kraften av delning kan du nå en bredare publik och öka dina chanser att öka din följarskara organiskt.

Var kreativ, autentisk och unik i ditt innehållsskapande för att maximera potentialen för delning och locka fler följare till ditt Instagram-konto.

Skapa swipe-inlägg

En person skapar ett visuellt lockande inlägg omgivet av designverktyg.

Swipe-inlägg är en effektiv metod för att visa fler bilder eller innehåll i en enda post. Genom att skapa attraktiva och engagerande swipe-inlägg kan du öka din synlighet och locka fler följare.

Se till att dina swipe-inlägg är intressanta och nischspecifika för att attrahera rätt målgrupp. Använd relevant och lockande innehåll för varje bild eller del av swipe-inlägget för att maximera engagemanget och locka fler följare till ditt konto.

Genom att skapa välplanerade swipe-inlägg kan du öka din närvaro på Instagram och attrahera en större målgrupp. Genom att skapa varierat och fängslande innehåll inom ett swipe-inlägg kan du öka din interaktion och engagera dina följare på ett kreativt sätt.

Genom att utnyttja alla delar av ett swipe-inlägg kan du optimera din marknadsföring och attrahera fler följare till ditt konto. Skapa strategiskt designade swipe-inlägg för att maximera din synlighet och nå ut till en bredare publik.

Next heading: ”14. De bästa strategierna för att få fler Instagram-följare”.

De bästa strategierna för att få fler Instagram-följare

En kvinna interagerar med sina följare och engagerar sig i konversationer på sociala medier.

När det kommer till att öka dina Instagram-följare, är det viktigt att använda rätt strategier för att locka och behålla en engagerad publik. En av de bästa strategierna är att skapa en innehållskalender för att regelbundet dela intressanta och varierande inlägg.

Att posta på bestämda tider kan också hjälpa till att nå fler användare och öka din synlighet. Genom att använda relevanta hashtags och tagga platser i dina inlägg kan du nå ut till en bredare publik och locka fler följare till ditt konto.

Att samarbeta med influencers inom din nisch kan också bidra till att sprida ditt konto till en större publik och därigenom öka antalet följare.

En annan viktig strategi är att interagera aktivt med dina följare genom att svara på kommentarer, gilla deras inlägg och visa uppskattning för deras engagemang. Att bjuda in följare att delta i tävlingar och kampanjer kan skapa en känsla av gemenskap och engagemang kring ditt konto, vilket i sin tur kan leda till att fler användare väljer att följa dig.

Slutligen är det avgörande att analysera resultatet av dina strategier med hjälp av Instagrams inbyggda verktyg eller externa analysverktyg för att kontinuerligt justera och förbättra din strategi för att få fler följare.

Slutsats

Slutsats 193959648

Boosta ditt Instagram-följarantal med smarta strategier. Implementera rätt taggar för att nå din målgrupp effektivt. Engagera dina följare för att skapa lojalitet och tillväxt.

Välj nischer och skräddarsy innehåll för ökad attraktion. Aktivt bjuda in följare och skapa engagerande innehåll kontinuerligt. Utnyttja sociala medier optimalt för ökad synlighet och framgång.

Om du vill ha mer detaljerade strategier, kan du ta en titt på vår fullständiga guide om hur du ökar dina Instagram-följare här: https://boostamig.se/hur-man-skapar-lockande-innehall-for-dina-instagram-foljare/.

Kan jag öka följare på Instagram genom att använda stories?

Ja, användningen av stories kan hjälpa dig att öka följare Instagram genom att skapa innehåll som målgruppen kan engagera sig med.

Vilka är de bästa tipsen för att få fler Instagram-följare?

De bästa tipsen för att få fler Instagram-följare inkluderar att publicera inlägg av bra kvalitet, interagera med andra användare, följa liknande konton, skapa en enhetlig estetik för ditt flöde och kommunicera med dina följare.

Hur kan jag öka engagemanget hos mina följare på Instagram?

Du kan öka engagemanget hos dina följare genom att skapa innehåll som kommunicerar med dem, svara på deras kommentarer, gilla deras inlägg, använda relevanta hashtags och inkludera en tydlig CTA (Call to Action) i dina inlägg.

Vad är viktigt för att växa på Instagram?

För att växa på Instagram är det viktigt att skapa innehåll av hög kvalitet, interagera med andra användare, använda relevanta hashtags, skapa en enhetlig visuell estetik i ditt flöde och engagera dig med dina följare.

Vilka är de mest effektiva strategierna för att locka fler följare snabbt på Instagram?

De mest effektiva strategierna för att locka fler följare snabbt på Instagram inkluderar att samarbeta med andra influencers, köra annonser, använda relevant och attraktivt innehåll, interagera med din målgrupp och vara aktiv på plattformen.

Hur kan jag engagera mina följare till att svara på mina inlägg på Instagram?

För att engagera dina följare till att svara på dina inlägg på Instagram kan du använda kreativa CTA (Call to Action), skapa inlägg som väcker känslor, inkludera frågor eller omröstningar i dina inlägg och ge följarna anledning att interagera med ditt innehåll.

Hur kan jag skapa och behålla engagerade följare på Instagram?

För att skapa och behålla engagerade följare på Instagram är det viktigt att skapa regelbundet innehåll av hög kvalitet, svara på kommentarer och meddelanden, vara aktiv på plattformen, samarbeta med likasinnade konton och skapa en gemenskap kring ditt innehåll.

Lämna ett svar